• Communal courtyard
  • A postman on the new pedestrian Avenue
  • The development abuts an Edwardian Conservation area
  • One of four brick reliefs
  • Doorways to individual homes are entered off the street
  • The communal entrances are highlighted with glazed coloured bricks
  • A view of the top of one of the buildings from Wandsworth Common

St John's Hill

Hawkins/Brown

place
St John's Hill, SW11 1TY
info_outline
Full disabled access, Partial disabled access
Regeneration of a 1930s Peabody estate in three phases. The 351 existing homes are being replaced with 538 new ones. A new pedestrian avenue links Clapham Junction to Wandsworth Common. Scheme has new commercial space and a community hub.

Access

Saturday 22nd

Open 10am–2pm

No access to flats.

group
  • Architect-led tour of development every 60 mins (10am-1pm). Duration 30 mins.

Design

Original design
Hawkins/Brown, 2014
Original design
Farrer Huxley Associates, 2016
Type
Housing
Period
Contemporary